szechenyi.jpg
dth_iskola_2018.jpg
nka.jpg


2016. évi kompetenciamérés eredményei

A törvényi előírásnak megfelelően az előző tanév kompetencia mérésének eredményét az Oktatási Hivatal a következő év februárjának utolsó napjaiban hozza nyilvánosságra. 
A matematikából és szövegértésből álló felmérést teljes objektivitás jellemzi.

A tanulók a felmérést május utolsó szerdáján írják, szigorú előírásoknak megfelelően, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a felmérést. A feladatlapokat kódszámmal kell ellátni, majd a szülők és a tanulók kérdőívet is töltenek ki. Ezután a csomagot futárszolgálat viszi el a feldolgozás helyszínére. A kérdőívek kitöltésére azért van szükség, mert a tanuló eredményét összevetik a család szociokulturális hátterével illetve a tanulók képességeivel. Az intézményvezetőnek pedig online formában kell adatokat szolgáltatatni. 

A bevitt adatokból vizsgálják meg az iskola szakmai hátterét. A felsorolt anyagok összességéből készítik el az eredményt. Vizsgálják a különböző helyzetű családokból érkező, különböző képességű tanulók teljesítményét. Az elemzés arra is kiterjed, illetve a begyűjtött adatokból kikövetkeztetik, hogy az intézménytől milyen eredmény várható el. Ezen felül még azt is vizsgálják, hogy a hatodik. évfolyamhoz képest a tanuló nyolcadik általános iskolai tanulmányaik végére önmagához képest mennyit fejlődött, s mindehhez az adott intézmény mennyi tudott “hozzátenni”.

2015/2016. tanév kompetencia mérés eredményei. (bővebben megtekinthető: www.oktatas.hu című honlapon)

alt


A táblázatot elemezve jól látszik, hogy mindkét évfolyamon és mindkét területen az országos átlag közelében, amelyből a 6. évfolyam eredménye szövegértésből pozitívan kiemelkedik. 


Joggal lehetünk büszkék arra, hogy az összes területen viszonylagosan jó eredményt értünk el. Szeretném felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a nagyközségi átlagok felett teljesítettünk, ami azt igazolja, hogy a sokszor pejoratív értelemben használt “falusi” jelzővel ellátott iskolaként nem kell szégyenkeznünk. 

Igyekszünk értékekre épülő szellemiséget teremteni iskolánkban. 

Szeretnénk, ha a tőlünk kikerülő gyerekek – akiknek gyökereit a helyi iskola is erősítette - felnőve aktív mozgatórugói, alkotói lennének településünk életének, közösségének és társadalmunknak.


Győriné Csendes Gyöngyi
igazgató

 
ÚMTF logó NFÜ logó Nyugat-Dunántúl - A kezdeményezések régiója

Projekt neve: ÚMFT Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)
Pályázat azonosító: NYDOP-2009-5.1.1/C-09-0017
Projekt leírása : Közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában
A projektet támogatta az Európai Unió és a Magyar Köztársaság.

Február 2020
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Menza

Aktuális étrend FEBRUÁR hónapban.

UNIÓS PÁLYÁZAT TÁMOP 3.1.5.

Pedagógusképzés a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában Azonosítószám: TÁMOP- 3.1.5.-09/A/2-2010-0432

Iskola akadálymentesítése

Iskola akadálymentesítése NYDOP-5.1./C-09-2009-017 pályázat keretében

Alapítványunk

A "Mi iskolánkért" Közhasznú Alapítvány az elmúlt években nagy mértékben hozzájárult az iskola fejlesztéséhez.