szechenyi.jpg
dth_iskola_2018.jpg
nka.jpg
ÔĽŅÔĽŅ

Informatika

Tanulóink informatikai feladatai

Az al√°bbi informatikai jegyzetek let√∂lthetŇĎk, kinyomtathat√≥k √©s ezut√°n szabadon terjeszthetŇĎk, tanul√°shoz, tan√≠t√°shoz felhaszn√°lhat√≥k. A tanul√≥ink az al√°bbi jegyzetek √©s seg√©danyagok seg√≠ts√©g√©vel k√©sz√ľlnek az √≥r√°kra.

Jegyzetek

 • ¬† Hadrverismeretek: A sz√°m√≠t√≥g√©p mŇĪkŇĎd√©si elve, fŇĎbb r√©szei √©s perif√©r√°i.
 • BillentyŇĪzet r√©szei: A billentyŇĪzet alapos ismerte elengedhetetlen a sz√°m√≠t√≥g√©p haszn√°lata sor√°n.

 • A Paint program haszn√°lata: AlapvetŇĎ eszk√∂z a v√°g√≥lap kezel√©-s√©hez elengedhetetlen √©s a k√©sŇĎbbiekben a k√©pernyŇĎk√©pek ment√©se, elk√ľld√©se e-mailben alapfeladatnak sz√°m√≠t.

 • A Paszi√°nsz j√°t√©k haszn√°lata: A j√°t√©k haszn√°lata nem csak j√≥ √©s hasznos kikapcsol√≥d√°s, hanem az eg√©rkezel√©s gyakorl√°s√°ra is kiv√°l√≥ eszk√∂z.

 • Windows alapismeretek: A sz√ľks√©ges minimum, amit a Win-dowsr√≥l tudni kell. A jegyzet v√©g√©n l√©vŇĎ k√©rd√©ssor a dolgozatok alapj√°t k√©pezi.

 • Microsoft Excel alapok: Az alapvetŇĎ sz√°m√≠t√°sok v√©grehajt√°sa, az egyszerŇĪ form√°z√°sok, a k√©pletek haszn√°lata biztos√≠tja a lehetŇĎs√©get a di√°koknak, hogy p√©ld√°ul matematikai ismereteiket itt is kibontakoztathass√°k.

 • Programoz√°si alapok VBScript nyelven: Az alapvetŇĎ programo-z√°si szerkezetek k√∂nnyed√©n megtanulhat√≥k, √©s a legkomolyabb fejlesztŇĎk√∂rnyezet, amit haszn√°lunk, az a Jegyzett√∂mb...:-))

 • (50 √≥r√°s informatikai jegyzet): Ez a jegyzet egy p√°ly√°zatban k√©sz√ľlt a nyugd√≠jasok tov√°bbk√©pz√©s√©re, de felhaszn√°lhat√≥ m√°s c√©lra is. R√©szei: Alapok, Windows, Sz√∂vegszerkeszt√©s √©s az Internet haszn√°lata.

Gyakorlatok, tesztlapok, dolgozatok

Weblapkészítés Wordben

Az al√°bbi weblapok mintak√©nt szolg√°lnak, hogy egyszerŇĪ m√≥dos√≠t√°-sokkal hogyan hozhatunk l√©tre k√ľl√∂nb√∂zŇĎ megjelen√©sŇĪ weblapokat csup√°n a Word rajzeszk√∂zeinek felhaszn√°l√°s√°val. A di√°koknak is azt mutassuk be, hogy semmi sem tilos, b√°rmilyen form√°t √©s diz√°jnt megval√≥s√≠thatnak, engedj√©k szabadj√°ra a fant√°zi√°jukat.

Egyetlen megk√∂t√©s van csup√°n, hogy a navig√°l√°sra szolg√°l√≥ gomboknak minden oldalon pontosan ugyanott kell lenni√ľk, de lehetnek b√°rhol. √Črdemes megn√©zni, hogy ezt a tanul√≥ink hogyan oldott√°k meg a 2006/2007-es tan√©vben.

 • Mintaoldal v1.1: Ez az egyetlen oldal, amelyikn√©l a 5 linket v√©gig lehet kattintani, √©s meg lehet n√©zni, mit c√©lszerŇĪ elhelyezni az oldalakon. A tartalom nem k√∂t√∂tt, csak ir√°nymutat√°s a tanu-l√≥knak, akik sokszor nem tudj√°k, mit tegyenek k√∂zz√© magukr√≥l a honlapjukon. (A bemutat√≥ √ļj ablakban jelenik meg).

 • Mintaoldal v1.2: Ugyanaz a tartalom kis m√≥dos√≠t√°ssal, eg√©szen m√°s megjelen√©sben.

 • Mintaoldal v1.3: Ugyanaz a tartalom kis m√≥dos√≠t√°ssal, eg√©szen m√°s megjelen√©sben.

 • Mintaoldal v1.4: Ugyanaz a tartalom kis m√≥dos√≠t√°ssal, eg√©szen m√°s megjelen√©sben.

 • Mintaoldal v1.5: Ugyanaz a tartalom kis m√≥dos√≠t√°ssal, eg√©szen m√°s megjelen√©sben.

 • Mintaoldal v1.6.: Ugyanaz a tartalom kis m√≥dos√≠t√°ssal, eg√©szen m√°s megjelen√©sben.

 • Mintaoldal v1.7.: Ugyanaz a tartalom kis m√≥dos√≠t√°ssal, eg√©szen m√°s megjelen√©sben.

Let√∂lthetŇĎ, szerkeszthetŇĎ jegyzetek

 • Minden jegyzet: A jegyzetek Word dokumentum form√°tumban is let√∂lthetŇĎk, √°tszerkeszthetŇĎk. A VBScript programok is itt tal√°lhat√≥k meg egy √ļjabb csomagban.

 
√öMTF log√≥ NF√ú log√≥ Nyugat-Dun√°nt√ļl - A kezdem√©nyez√©sek r√©gi√≥ja

Projekt neve: √öMFT EgyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s a k√∂zszolg√°ltat√°sokhoz (Akad√°lymentes√≠t√©s)
Pályázat azonosító: NYDOP-2009-5.1.1/C-09-0017
Projekt le√≠r√°sa : K√∂zszolg√°ltat√°sokhoz t√∂rt√©nŇĎ egyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s megteremt√©se a ny√ļli Pilinszky J√°nos √Āltal√°nos Iskol√°ban
A projektet támogatta az Európai Unió és a Magyar Köztársaság.

November 2019
H K Sz Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Menza

Aktuális étrend AUGUSZTUS hónapban.

UNI√ďS P√ĀLY√ĀZAT T√ĀMOP 3.1.5.

Pedag√≥gusk√©pz√©s a ny√ļli Pilinszky J√°nos √Āltal√°nos Iskol√°ban Azonos√≠t√≥sz√°m: T√ĀMOP- 3.1.5.-09/A/2-2010-0432

Iskola akadálymentesítése

Iskola akadálymentesítése NYDOP-5.1./C-09-2009-017 pályázat keretében

Alapítványunk

A "Mi iskol√°nk√©rt" K√∂zhaszn√ļ Alap√≠tv√°ny az elm√ļlt √©vekben nagy m√©rt√©kben hozz√°j√°rult az iskola fejleszt√©s√©hez.