szechenyi.jpg
dth_iskola_2018.jpg
nka.jpg
ÔĽŅÔĽŅ

MinŇĎs√©gbiztos√≠t√°s

A nevelŇĎtest√ľlet k√ľldet√©snyilatkozata

‚ÄěNem az a fontos, hogy a mad√°r h√°nyszor csap a sz√°rny√°val,
hanem hogy íveljen"

Pilinszky J√°nos

1. Szakmai munk√°nk alapja a tanul√≥k k√©pess√©g szerint differenci√°lt oktat√°sa . A differenci√°l√°s megval√≥s√≠t√°s√°ra a teljes√≠tm√©nycsoport-bont√°sok adnak lehetŇĎs√©get a 7-8. √©vfolyamon a pedag√≥giai program szerint.

2. A tanul√≥k k√©pess√©g szerinti fejleszt√©s√©nek m√≥djait igyeksz√ľnk v√°laszt√©koss√° tenni k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szakk√∂r√∂k seg√≠ts√©g√©vel, a tanul√°si neh√©zs√©gekkel k√ľzdŇĎ gyerekek felz√°rk√≥ztat√°s√°nak sz√≠ntere a napk√∂zi √©s a tanul√≥szoba, valamint a korrepet√°l√°s.

3. J√°tsz√≥h√°z mŇĪk√∂dik az iskol√°ban, ahol a gyerekek a n√©pmŇĪv√©szet √°gaival ill. a r√©gi k√©zmŇĪves mesters√©gekkel ismerkedhetnek, ki is pr√≥b√°lj√°k azokat.

4. A szoci√°lisan h√°tr√°nyos helyzetŇĪ gyerekekre nagy figyelmet ford√≠tunk, egy√ľttmŇĪk√∂d√ľnk az √©rintett k√∂zs√©gek jegyzŇĎivel, v√©dŇĎnŇĎivel, gyermekj√≥l√©ti szolg√°lat√°val.

5. Negyedik oszt√°lyban tart a CED holland differenci√°l√≥ m√≥dszer. Szakmai siker√©t nemcsak az √©rintett nevelŇĎk lelkesed√©s√©n, hanem az oszt√°lyok tanulm√°nyi √°tlag√°nak javul√°s√°n is nyomon k√∂vethetj√ľk. A holland differenci√°l√≥ programot a tov√°bbi √©vfolyamokon is alkalmazzuk felmenŇĎ rendszerben.

6. Negyedik √©vfolyamon tart a NAT-tal egy√ľtt bevezetett emelt √≥rasz√°m√ļ √©nek-zene oktat√°s. A gyerekek m√©ly tud√°ssal rendelkeznek a szolf√©zs ter√©n √©s kiv√°l√≥an furuly√°znak.

7. Az emelt √≥rasz√°m√ļ √©nek-zene oktat√°s tov√°bbfejleszt√©se √©rdek√©ben szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt√ľnk a Napsug√°r MŇĪv√©szeti Iskola vezetŇĎj√©vel, hogy az iskol√°ban vezess√©k be a zeneiskolai k√©pz√©st. √ćgy a gyerekek bizony√≠tv√°nyt is kapnak a zenei k√©pzetts√©g√ľkrŇĎl, √©s a k√©t ter√ľlet erŇĎs√≠ti egym√°st. Pozit√≠v tapasztalatok mutatkoznak a rendezv√©nyeken √©s a mŇĪsoros sz√ľlŇĎi √©rtekezletek visszajelz√©sei alapj√°n.

8. Fontosnak tartjuk a hagyom√°nyteremtŇĎ alkot√≥mŇĪhely tev√©kenys√©g√©t, ami fŇĎleg a n√©prajz szakk√∂r munk√°j√°n alapszik, de a t√∂bbi kollega is erŇĎs √©rdeklŇĎd√©st mutat e ter√ľlet ir√°nt.

9. Szakmai napokat tervez√ľnk a Sokor√≥ Kist√©rs√©gi K√∂zoktat√°si Egy√ľttmŇĪk√∂d√©ssel k√∂z√∂sen, valamint seg√≠tŇĎ partner√ľnk a GyŇĎr-Moson-Sopron megyei Pedag√≥giai Int√©zet.

10. NevelŇĎtest√ľlet√ľnk ki√©p√≠tette a Com√©nius 2000 I. int√©zm√©nyi minŇĎs√©gbiztos√≠t√°si rendszert az iskol√°ban, amihez elnyert√ľk a p√°ly√°zaton az Oktat√°si Miniszt√©rium t√°mogat√°s√°t.

11. A tank√∂nyvv√°laszt√°s megk√∂nny√≠t√©s√©re a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ kiad√≥kkal szakmai napokat rendez√ľnk.

12. Elhat√°roztuk, hogy a lehetŇĎ √∂sszes p√°ly√°zaton indulunk, √≠gy szerz√ľnk lehetŇĎs√©get az iskol√°nak plusz szakmai tev√©kenys√©gek biztos√≠t√°s√°hoz.

13. Meg√°llapod√°st k√∂t√∂tt√ľnk a Gr√°cia MŇĪv√©szeti Iskol√°val, √≠gy m√°r 3 √©ve tanulhatnak a gyerekek k√©pzŇĎ-√©s iparmŇĪv√©szetet, dr√°mapedag√≥gi√°t, klasszikus √©s modern t√°ncokat.

14. A sport ter√©n a futball jelenti a legkedveltebb idŇĎt√∂lt√©st. Hossz√ļ √©vek √≥ta egy√ľttmŇĪk√∂d√ľnk a G√≥li√°t-McDonald‚Äôs FC-vel az 1-6. √©vfolyamon, a Ny√ļli Sport Clubbal a 7-8. √©vfolyamon.

15. Kos√°rlabda, t√∂megsport, karate-kick-boksz edz√©sek k√∂z√ľl is v√°logathatnak a gyerekek.

16. A 7 éves majorette csoport országos sikerei folytatandó utat jelentenek.

17. A gyerekek tehetséggondozására és a hátránykompenzációra kiemelt figyelmet fordítunk.

18. Hagyom√°nyŇĎrzŇĎ tev√©kenys√©g√ľnk, lak√≥hely√ľnk √©rt√©keinek felkutat√°sa √©s √°pol√°sa hazafias nevel√©s√ľnk z√°loga.

19. A k√∂rnyezeteg√©szs√©g-nevel√©s ter√©n kiemelt fontoss√°g√ļ munk√°t v√©gz√ľnk. C√©lunk az √ĖKO-iskola l√©trehoz√°sa.

20. Minden √©v november√©ben eg√©szs√©gh√≥napot tartunk, amely a Pilinszky-napokon elmaradhatatlan eg√©szs√©ges √©letm√≥d region√°lis vet√©lkedŇĎvel z√°rul.

Iskola a minŇĎs√©g √ļtj√°n

‚ÄěB√°mulatra m√©lt√≥, hogy egy olyan egyszerŇĪ √©lŇĎl√©ny, mint a kagyl√≥, olyan csod√°ra k√©pes, mint az igazgy√∂ngy. Az emberek, ha irrit√°lja ŇĎket valami, d√ľh√∂ngenek, morognak, csapkodnak. A kagyl√≥ eg√©szen m√°st tesz. Ha idegen testecske ker√ľl a belsej√©be √©s irrit√°lni kezdi, olyan anyagot bocs√°t ki, ami cs√∂kkenti a kellemetlen s√ļrl√≥d√°st. Bevonja a sebes√ľl√©st kiv√°lt√≥ testecsk√©t, √©s csod√°k csod√°ja, a kibocs√°tott anyag megszil√°rdul, √©s gy√∂ny√∂rŇĪs√©ges gy√∂nggy√© v√°ltozik. Azoknak a kagyl√≥knak, melyeket idegen testecske nem irrit√°l, nincs probl√©m√°ja. Nincs probl√©ma ‚Äď nincs igazgy√∂ngy.‚ÄĚ

(M. Dale Baughman)

NevelŇĎtest√ľlet√ľnk egyet√©rtett abban , hogy a Pilinszky J√°nos √Āltal√°nos Iskola a Com√©nius 2000. I. minŇĎs√©gbiztos√≠t√°si modell ki√©p√≠t√©s√©t kezdi meg az int√©zm√©nyben. Egyeztett√ľnk a fenntart√≥ √Ėnkorm√°nyzattal, √©s megp√°ly√°ztuk az Oktat√°si Miniszt√©rium √°ltal ki√≠rt p√°ly√°zati lehetŇĎs√©get 2001 tavasz√°n. √ĖnerŇĎk√©nt az √Ėnkorm√°nyzat felv√°llalta, hogy a minŇĎs√©gbiztos√≠t√°si csoport (mag-team) vezetŇĎj√©t heti 1 √≥rakedvezm√©nyben r√©szes√≠ti. A p√°ly√°zatban r√©szletesen kifejtett√ľk azt a megelŇĎzŇĎ 1 √©ves tev√©kenys√©get, amely a minŇĎs√©gbiztos√≠t√°si rendszerek megismer√©s√©vel, a kolleg√°k t√°j√©koztat√°s√°val, a szakmai dilemm√°kkal telt, s v√©g√ľl 2001 m√°jus√°ban √©rtes√ľlt√ľnk a h√≠rrŇĎl, hogy az Oktat√°si Miniszt√©rium pozit√≠v elb√≠r√°l√°sban r√©szes√≠tette a p√°ly√°zatunkat √©s megkezdŇĎdhet a minŇĎs√©gbiztos√≠t√°si rendszer ki√©p√≠t√©se. Partnernek a GyŇĎr-Moson-Sopron megyei Pedag√≥giai Int√©zetet jel√∂lt√ľk meg a p√°ly√°zatban, √≠gy 2001 nyar√°n megkezdŇĎdtek a h√°romoldal√ļ t√°rgyal√°sok, a felt√©telek azonos√≠t√°sa, √©s a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s. A modellt sikeresen ki√©p√≠tett√ľk, amelynek eredm√©nyek√©ppen iskol√°nk megkapta a minŇĎs√©gi tan√ļs√≠tv√°nyt.

 
√öMTF log√≥ NF√ú log√≥ Nyugat-Dun√°nt√ļl - A kezdem√©nyez√©sek r√©gi√≥ja

Projekt neve: √öMFT EgyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s a k√∂zszolg√°ltat√°sokhoz (Akad√°lymentes√≠t√©s)
Pályázat azonosító: NYDOP-2009-5.1.1/C-09-0017
Projekt le√≠r√°sa : K√∂zszolg√°ltat√°sokhoz t√∂rt√©nŇĎ egyenlŇĎ es√©lyŇĪ hozz√°f√©r√©s megteremt√©se a ny√ļli Pilinszky J√°nos √Āltal√°nos Iskol√°ban
A projektet támogatta az Európai Unió és a Magyar Köztársaság.

November 2019
H K Sz Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Menza

Aktuális étrend AUGUSZTUS hónapban.

UNI√ďS P√ĀLY√ĀZAT T√ĀMOP 3.1.5.

Pedag√≥gusk√©pz√©s a ny√ļli Pilinszky J√°nos √Āltal√°nos Iskol√°ban Azonos√≠t√≥sz√°m: T√ĀMOP- 3.1.5.-09/A/2-2010-0432

Iskola akadálymentesítése

Iskola akadálymentesítése NYDOP-5.1./C-09-2009-017 pályázat keretében

Alapítványunk

A "Mi iskol√°nk√©rt" K√∂zhaszn√ļ Alap√≠tv√°ny az elm√ļlt √©vekben nagy m√©rt√©kben hozz√°j√°rult az iskola fejleszt√©s√©hez.