efop.jpg
dth_iskola_2018.jpg
nka.jpg

Határtalanul

HATÁRTALANUL Pályázat


altalt


Irodalmi kincskeresés Erdélyben (2015)


Felvidéki magyar íróink, költőink nyomában (2016)


A Felvidék történelmi és természeti kincsei (2017)


Felvidéki bányavárosok és a Szepesség (2018)


Történelmi barangolások a Muravidéken és a Muraközben (2019)

 

Tanulmányi kirándulás 2019

Utunkat Horvátországba és Szlovéniába alapos felkészüléssel kezdtük. Plakátokat, és kiselőadásokat készítettünk, melyeket később be is mutattunk társainknak. Tanáraink érdeklődésünk, illetve felkészülésünk érdekében különböző foglalkozásokat tartottak. 

Első napunkat ideges várakozással és hosszú utazással kezdtük. Miután elindultunk, Koroncóra vettük az irányt. Diáktársaink csatlakozását követően Varasdra indultunk. Elsőként a varasdi várat látogattuk meg, ahol angol nyelven meséltek a vár történelméről. Idegenvezetőnk segítségével mi is könnyedén érthettük a történeteket, legendákat. A szemerkélő esőben egy rövid sétát is tettünk Varasd történelmi belvárosában. 

Bővebben...
 

Tanulmányi kirándulás 2018

Iskolánk 7. osztályos tanulói az idei tanévben is eljuthattak a Határtalanul pályázat keretében a természeti és történeti értékekben gazdag Felvidékre.

Nagy izgalommal vártuk ezt a kirándulást és sokat készültünk rá. A kirándulásunk témaköre a felvidéki bányavárosok és Szepesség. Látogatást tettünk az aranybányászatáról és az arany érméiről híres Körmöcbányán, majd a festői szépségű Besztercebányát is megnéztük.  Látogatást tettünk testvériskolánkban az ekecsi Arany János Alapiskolában, ahol megkoszorúztuk Arany János szobrát...

Bővebben...
 

Tanulmányi kirándulás 2017

Iskolánk hetedikes tanulói elkezdték a ráhangolódást a májusi Határtalanul kirándulásra. Vonattal Budapestre látogattunk április 27-én. Felkerestük a Magyarok Házát, ahol a Mi, magyarok című interaktív kiállítását tekintettük meg. Részt vettünk a Hadtörténeti Múzeum Lövészárkok világa című rendhagyó óráján is. Mindkét program érdekes és modern volt, diákjaink élményekkel, új ismeretekkel gazdagon tértek haza. A gyerekek az utazás alatt megismerkedhettek és összebarátkozhattak a koroncói iskola hetedikeseivel, akik útitársaink lesznek a felvidéki kirándulás során....

Bővebben...
 

Tanulmányi kirándulás 2016

Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

A Határtalanul program keretében iskolánk az idei tanévben is sikeresen pályázott. 2016. május 30.-2016. június 1. között a hetedik évfolyamos diákjaink, 32 fő 3 tanár kíséretében, háromnapos tanulmányi kiránduláson vehetnek részt Szlovákiában a Felvidéken.
A pályázat a „Felvidéki magyar íróink, költőink nyomában”címet kapta. A diákok számára tartalmas és érdekes tanulmányi út lesz. A három nap alatt számtalan programon vesznek majd részt, több helyszínt is megismerhetnek. Eljutunk majd Szklabonyára, a füleki várba, Alsósztregovára, Somoskőre, Kokava-Líniába, Zólyom várába, Selmecbányára, Besztercebányára, Rimaszombatra, ahol megismerkedünk a helyi iskola tanulóival, Betlérre és Kassára. Olyan híres személyekről emlékeznek majd meg, mint Mikszáth Kálmán, Balassi Bálint, Petőfi Sándor, Kazinczy Ferenc, Jókai Mór, Madách Imre és Márai Sándor.
A kirándulás során feladatlapokat oldanak meg. Mindenkinek lesz előre feldolgozott témája is, amit a többieknek elmond majd.
A tanulmányi kirándulást majd megelőzi projectnap és előkészítő tanóra. Ezzel ráhangolódnak diákjaink a kirándulás témájára, érdeklődésüket felkeltjük. Plakátokat, PPT előadásokat készítünk, és ezeket megosztjuk iskolánk tanulóival.

A Határtalanul program keretében iskolánk az idei tanévben is sikeresen pályázott. 2016. május 30.-2016. június 1. között a hetedik évfolyamos diákjaink, 32 fő 3 tanár kíséretében, háromnapos tanulmányi kiránduláson vehetnek részt Szlovákiában a Felvidéken...

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
ÚMTF logó NFÜ logó Nyugat-Dunántúl - A kezdeményezések régiója

Projekt neve: ÚMFT Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)
Pályázat azonosító: NYDOP-2009-5.1.1/C-09-0017
Projekt leírása : Közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában
A projektet támogatta az Európai Unió és a Magyar Köztársaság.

Április 2020
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Menza

Aktuális étrend MÁRCIUS hónapban.

UNIÓS PÁLYÁZAT TÁMOP 3.1.5.

Pedagógusképzés a nyúli Pilinszky János Általános Iskolában Azonosítószám: TÁMOP- 3.1.5.-09/A/2-2010-0432

Iskola akadálymentesítése

Iskola akadálymentesítése NYDOP-5.1./C-09-2009-017 pályázat keretében